10 trucuri pentru a evita durerile provocate de pantofii cu toc

Nimic nu se aseamana cu zambetul larg si sentimentul de incredere pe care-l obtii atunci cand incalti pentru prima data acea pereche nou-nouta de tocuri. De asemenea, nu exista nimic asemanator cu teama existentiala pe care o simti in timp ce te afli doar de o ora la un eveniment, iar in interiorul tau te intrebi cum vei supravietui pe toata durata ocaziei in acei pantofi cu toc, mai ales ca picioarele tale deja dau semne de durere si oboseala. 

 

Stim ca poate parea un paradox, insa poti purta pantofi cu toc si fara a resimti dureri la nivelul picioarelor. Nu e vorba de magie, ci doar de cateva trucuri pentru a evita durerile provocate de pantofii cu toc. Si vestea buna este ca le-am adunat pe toate pentru tine in randurile urmatoare. Esti gata sa descoperi cum poti cuceri lumea pe tocuri? Iata la ce trucuri poti apela atunci cand porti pantofi cu toc, pentru maximul de confort si stabilitate! 

1.Alege pantofi cu toc din materiale de calitate

Stim ca ceea ce urmeaza sa-ti spunem vine mai degraba ca o recomandare decat ca un truc, insa alegerea unui material de calitate pentru pantofii cu toc este in sine un truc pentru eliminarea durerilor provocate de aceste tipuri de pantofi. Despre incaltamintea din piele si beneficiile sale ti-am mai vorbit, asa ca probabil stii deja ca o pereche de pantofi cu toc din piele va fi net superioara uneia din piele artificiala din punct de vedere al confortului. 

 

Singurul material care reuseste sa fie comod chiar din primele momente de purtare este pielea naturala, de aici si premiza ca orice incaltaminte de calitate este confectionata din acest material. Si spunem asta pentru ca pielea naturala este flexibila si se adapteaza formei piciorului, asigurandu-te astfel ca pantofii cu toc nu-ti vor cauza disconfort, atata vreme cat sunt alesi corespunzator. 

 

2.Opteaza pentru un toc mai gros al pantofilor

Un alt truc pentru pantofii cu toc, la indemna oricui, este si alegerea unui toc mai gros al pantofilor. Stim ca pantofii cu toc stiletto sunt dorinta oricarei femei, insa daca vei petrece multe ore purtant o pereche de pantofi cu toc, trebuie sa stii ca pantofii stiletto nu sunt cea mai confortabila alegere pentru tine. Un toc gros iti va oferi intotdeauna mai multa stabilitate si confort, astfel ca vei putea purta incaltamintea ore in sir, fara a resimti dureri la nivelul picioarelor. 

3.Nu elimina alegerea unor pantofi cu toc mediu

Indiferent de cat de evident ar parea acest truc pentru purtarea pantofilor cu toc, daca vei alege sa porti tocuri de marime medie, in locul celor 13-15 cm de toc, durerea picioarelor va scadea in mod proportional cu acea curbura la care piciorul tau este supus. In timp ce multi designeri de moda sunt adeptii tocurilor de 3 cm, denumite si kitten heel, un sfat general este acela ca femeile sa aleaga dimensiunile tocurilor cu care se simt cel mai confortabil. 

4.Alege masura corecta la pantofii cu toc

Desigur, unul dintre cele mai utile trucuri pentru pantofi cu toc este alegerea corecta a marimii la incaltaminte. O pereche de pantofi cu toc prea larga sau prea stramta risca sa-ti cauzeze o multime de neplaceri. Tine cont si de faptul ca picioarele noastre isi modifica dimensiunile de-a lungul anilor, asa ca este indicat sa-ti masori anual piciorul, iar atunci cand doresti sa achizitionezi o pereche de pantofi de dama, sa probezi intotdeauna mai multe masuri diferite, in asa fel incat sa reusesti sa gasesti masura ideala. 

 

5.Incearca sa largesti pantofii cu toc pentru a evita frecarea

Intr-un articol ti-am oferit o serie de sfaturi pentru a intinde si a inmuia pantofii din piele, largirea pantofilor reprezentand in sine un truc pentru purtarea pantofilor cu toc intr-un mod confortabil. Cum se largesc pantofii? Unul dintre cele mai bune sfaturi poate fi umplerea a doua pungi mici de plastic cu apa, introducerea acestora in pantofi si depozitarea pantofilor la congelator. In acest mod pantofii se vor lasa, o data cu marirea volumului apei, iar cand ii vei incalta acestia isi vor adapta forma dupa cea a piciorului. 

 

Un alt raspuns la intrebarea „Cum largim pantofii?” ar putea fi folosirea unui spray cu actiune rapida pentru largirea pantofilor, care poate fi una dintre cele mai bune solutii pentru pantofi care strang si dau senzatia de inconfort. 

6.Investeste in stick-uri si spray-uri antifrecare

Aplicarea unor stick-uri sau a unor spray-uri antifrecare pe zonele cu probleme, asa cum sunt calcaiele sau podul talpii, inainte de a te incalta cu perechea preferata de pantofi cu toc, poate preveni aparitia frecarii si a rosaturilor. Astfel de produse au rolul de a crea un strat protector la suprafata pielii, care ajuta la prevenirea frecarii directe a materialului pantofilor de piele. Astfel, un spray de picioare pentru tocuri poate fi unul dintre cele mai utile trucuri pentru a evita durerile provocate de pantofii cu toc. 

7.Aplica pernute din silicon sau tampoane textile

De ce sa-ti chinui in mod inutil picioarele, cand exista atatea trucuri pentru pantofi cu toc pe care le ai la indemana? Unul dintre ele poate fi si aplicarea unor pernute din silicon sau a unor tampoane textile, cu rolul de a diminua presiunea exercitata de pantofii cu toc pe podul talpii. Astfel, vei rezista timp indelungat in pantofii cu toc atata vreme cat pe alege sa porti pernite de silicon pentru pantofi sau branturi pentru pantofi. 

 

De asemenea, exista si benzi antifrecare pentru picioare, pe care le poti aplica in zonele in care pantofii cu toc simti ca-ti creeaza disconfort. Spune la revedere durerilor de talpi si de picioare, apeland la aceste trucuri ingenioase! 

Sursa foto: Shutterstock

8.Asigura-te ca pantofii sunt rezistenti la alunecare

Daca la durerile cauzate de anumite tipuri de pantofi se mai adauga si faptul ca talpa acestora aluneca, „pedeapsa” va fi cu siguranta una mult mai mare. Pentru a evita astfel de situatii, mai poti apela la un truc pentru pantofii cu toc - folosirea unor benzi antiderapante, care se aplica pe talpile pantofilor. In acest fel vei elimina aceasta problema si te vei simti mult mai confortabila si stabila pe tocuri.  

9.Nu neglija importanta platformei

Desi pantofii cu platforma exista de foarte mult timp in moda, femeile abia de curand au inceput sa inteleaga beneficiile majore pe care astfel de tipuri de pantofi le aduc picioarelor. Pe langa plusul de centimetri adaugati inaltamii, platformele te pot ajuta sa rezisti mai mult timp pe tocuri, caci sustin mai bine podul talpii, aducandu-l la un nivel apropiat de cel al calcaiului. 

10.Incearca exercitii de stretching

Exercitiile de stretching pentru talpi pot fi unul dintre cele mai bune trucuri pentru pantofii cu toc, ajutandu-te sa elimini tensiunea musculara si de la nivelul tendoanelor, in urma purtarii tocurilor. Intinde varfurile degetelor in jos, apoi ridica degetele in sus, pentru a relaxa tendonul lui Ahile si muschii gambei. Realizeaza apoi miscari in stanga si in dreapta cu talpile, pentru a relaxa zonele laterale ale picioarelor. In acest fel vei fi mereu pregatita pentru purtarea pantofilor cu toc! 



Apeleaza si tu la aceste trucuri pentru evitarea durerilor provocate de pantofii cu toc si nu ezita sa porti cele mai frumoase si elegante modele de pantofi de dama, intr-un mod chic si confortabil. Magazinul online Garkony te asteapta cu cele mai deosebite modele de pantofi, iar cu aceste trucuri „in maneca” vei putea sa-i porti oricand, fara a resimti nici cea mai mica durere la nivelul picioarelor! 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos