7 sfaturi pentru a intinde si a inmuia pantofii din piele

Unele dintre cele mai practice tipuri de incaltaminte purtate atat de femei, cat si de barbati sunt pantofii de piele. Acestia s-au facut indragiti datorita elasticitatii materialului care se pliaza perfecte pe orice tip de picior, reușind să ofere comoditate sporita, confort, usurinta de deplasare, dar și respirabilitate pielii piciorului. Cu toate acestea, primele purtari a pantofilor din piele nu sunt atat de comode, ba chiar pot provoca dureri, disconfort si chiar aparitia unor eczeme sau bataturi. De aceea, in prealabil este nevoie de a intinde pantofii din piele, pana cand acestia devin comozi. Iata cateva sfaturi in acest sens!

De ce nu este indicat sa porti pantofi care te strang?

Dincolo de disconfortul vadit si ingreunarea deplasarii, purtarea incalatamintei care te strange poate avea efecte nefaste asupra sanatatii piciorului. Cu cât acesta este fortat sa adopte o pozitie nenaturala, cu atat pot aparea deplasari osoase, alaturi de presiune exercitata la nivelul cartilajelor, care in timp pot dezolta numeroase afectiuni nu doar greu de tratat, dar care deformeaza piciorul astfel incat si estetica sa fie afectata. Un exemplu in acest sens sunt monturile sau pintenii calcaneeni.

 

Iar probleme ortopedice nu sunt singurele care pot aparea. Pielea piciorului este supusa si ea unor conditii nefavorabile precum umiditate crescuta, alaturi de imposibilitatea de respirare in mod optim. Astfel, se creeaza un mediu propice pentru bacterii, ceea ce duce la dezvoltarea anumitor ciuperci si chiar veruci.

Sfaturi pentru largirea pantofilor de piele cu ajutor specializat

Daca ai achizitionat o pereche de pantofi de piele naturala, ecologica sau intoarsa la care tii foarte mult si vrei sa te asiguri ca ti se vor potrivi, poti apela la aceste trucuri profesionale:

1. Foloseste sanurile profesionale

Aceasta este un instrument special conceput pentru a putea fi introdus in interiorul pantofilor, inchipuind forma unui picior uman. Avantajul este ca lungimea acestora poate fi ajustabila, astfel ca poate fi folosita o dimensiune mai mare pentru pantofi, pentru a permite pielii sa se intinda cat mai mult. De asemenea, unele astfel de santuri pot fi prevazute in zonele cheie cu un surplus de material (tip mont), permitand ca pielea sa fie supusa unui efort suplimentar in acele zone.

2. Opteaza pentru un spray profesional

Sparyurile profesionale pentru largirea pantofilor din piele sunt disponibile in toate magazinele de incaltaminte si sunt ideale atat pentru intinderea pielii naturale a pantofilor, cat si pentru cea ecologica si pielea intoarsa. Acesta contine anumite substante care patrund in material si permite destinderea lui, in timp de il hraneste si il pastreaza intact. Pentru rezultate garantate se recomanda ca dupa aplicarea sparyului sa se foloseasca un sant pentru pantofi.

3. Cere ajutor specializat de la un cizmar

Chiar daca cizmariile nu mai sunt la tot pasul si presupune un efort sa gasesti, totusi aceasta varianta este cea care iti poate aduce fara indoiala rezultatele pe care le doresti. Cizmarii cunosc cele mai multe metode profesionale de a contribui la largirea pantofilor de piele pentru femei si barbati.

Trucuri de casa pentru intinderea pantofilor din piele

4. Poarta pantofii prin casa cu o pereche de sosete groase

Cea mai la indemana metoda de intindere a pantofilor de piele este aceea sa ii porti chiar tu, cu o pereche de sosete groase. Poarta-i timp de 30 de minute pe zi.

5. Foloseste un uscator de par

Fiind un material maleabil, pielea se intinde la temperaturi ridicate. De aceea, ca un pas suplimentar celui de mai sus, dupa ce ai purtat pantofii de piele, ia uscatorul de par, porneste-i aerul cald si indreapta-l timp de 30 de secunde in zonele in care pantoful de strange cel mai tare. Nu scoate imediat pantofii din picior! Asteapta ca intai sa se raceasca materialul. 

6. Pune pantofii in congelator

Acesta este un truc foarte des intalnit care se potriveste cu precadere pantofilor de piele fara toc fiindca ocupa mai putin spatiu. Asadar, in prima faza ia o punga si umple-o cu apa. Apoi aseaza punga in pantofi, avand grija sa ajunga in zonele problematice. Ulterior, pune pantofii cu tot cu punga in congelator si lasa-i toata noaptea. Odata ce apa ingheata isi extinde volumul, ceea ce ajuta si la largirea pielii pantofilor.

7. Intinde pielea pantofilor cu ajutorul aburilor

Daca nu ai un aparat special pentru aburi, te poti folosi de aburii de la un fier de calcat sau de la un ceainic. Important este sa pozitionezi pantofii astfel incat aburii sa ii cuprinda in totalitate. Timpul recomandat de pastrarea a pantofilor la aburi este de 30 de secunde, dupa care se ia si se incearca modelarea pielii cu mana (ai grija sa folosesti manusi pentru a nu te arde). Dupa ce ai facut asta, poti supune din nou pantofii la aburi pentru alte 30 de secunde si tot asa sa repeti procedeul de cateva ori. Ai grija sa nu exagerezi! O cantitate prea mare de caldura si umidiate pot contribui si la uzura pielii. Dupa ultima sesiune, poti purta pantofii cu sosete timp de cateva minute (pana se racesc complet si simti ca pielea s-a inmuiat). La final, aplica un balsam special conceput pentru piele. Acesta va hrani profund pielea si va contribui la redarea stralucirii lor. 

Indiferent de metoda pentru care optezi, nu uita ca procesul de intindere al pielii nu este intocmai usor si uneori nu va reactiona imediat, ci vei avea nevoie de rabdare si perseverenta. Pielea devin tot mai supla in timp, odata cu mai multe purtari. Astfel ca va dura ceva timp pana te vei bucura de confortul deplin al pantofilor de piele.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos