Sandale sau pantofi? Cum sa obtii o tinuta eleganta de succes

Dintre toate artificiile de stil aduse unei tinute, nimic nu poate completa mai ideal o tinuta eleganta decat perechea potrivita de sandale sau pantofi. Fie ca doresti sa optezi pentru o pereche de sandale cu platforma inalta, fie ca doresti sa completezi o tinuta eleganta cu atemporalii kitten heels, sandalele de dama elegante si pantofii cu toc au capacitatea de a aduce un plus de stil si rafinament unui outfit elegant.

Daca stilul elegant te defineste sau urmeaza sa onorezi un eveniment al carui dress code debordeaza de eleganta, cu siguranta va urma si intrebarea „Sa port sandale sau pantofi la rochia de seara?”. Ei bine, pentru ca ne dorim sa nu trebuiasca sa petreci timp indelungat in fata dressingului, incercand sa gasesti raspunsul la aceasta intrebare, iti vom povesti in articolul urmator cum sa obtii o tinuta eleganta de succes cu sandale sau pantofi, dar si sugestii despre cand este indicat sa le porti pe fiecare in parte! 

Cum alegi sandalele sau pantofii potriviti pentru o tinuta eleganta? 

Desi tendintele din ultimii ani au devenit destul de permisive in ceea ce priveste asortarea pantofilor in tinute elegante, trebuie sa stii ca specialistii din industria modei nu incurajeaza aceasta permisivitate. Drept urmare, exista cateva reguli dupa care sa te ghidezi atunci cand alegi sandalele sau pantofii pentru tinute elegante: 

  • Daca tinuta eleganta pe care o porti este una simpla, in acest caz poti alege sandale sau pantofi care sa atraga atentia. Poti miza pe sandale in nuante contrastante sau pantofi cu diferite accesorii, precum cristale, pietre sau alte aplicatii. Pe de alta parte, daca tinuta este una suficient de incarcata si usor extravaganta, sandalele sau pantofii vor fi alesi intotdeauna in modele simple si nuante neutre. Ti-am vorbit deja despre cum alegi pantofii perfecti, asa ca poti pune sfaturile in aplicare! 

  • Mizeaza intotdeauna pe materiale rafinate si elegante, caci incaltamintea de calitate va reprezenta mereu accesoriul perfect pentru o tinuta eleganta. De pilda Garkony, un brand romanesc realizeaza sandale si pantofi de dama din piele naturala, extrem de potrivite pentru completarea cu stil a unor outfituri elegante. 

  • Culoarea sandalelor sau a pantofilor se va alege intotdeauna in functie de culoarea rochiei sau a tinutei elegante pe care o abordezi. Nu vei avea insa niciodata cum sa dai gres cu o pereche de sandale sau pantofi nude, motiv pentru care iti recomandam sa investesti intr-o pereche de incaltari de calitate, ce pot fi purtate la ocazii speciale indiferent de sezon. 

  • Calitatea sandalelor sau a pantofilor purtati la o rochie eleganta nu trebuie nici ea neglijata. Pe langa materialele din care sunt realizate, incaltarile trebuie sa fie bine lucrate, cu un calapod si cusaturi de cea mai buna calitate, pentru a te asigura ca tinuta ta eleganta va fi una impecabila. 

 

Sandale sau pantofi la rochie de seara: tinuta eleganta in functie de ocazie 

Dat fiind ca una dintre cele mai elegante aparitii au la baza o rochie de dama eleganta, iti vom dezvalui alegerea ideala in materie de incaltaminte pentru diferite modele de rochii de seara, alese in functie de ocazie. Asadar, ce sa fie oare? Sandale sau pantofi la rochie de seara? Descopera mai jos cum completezi o tinuta eleganta in functie de eveniment!  

Tinuta eleganta pentru eveniment White Tie 

Stii deja ca atunci cand urmeaza sa participi la un eveniment White Tie, trebuie sa te pregatesti pentru o lume fantastica a smoking-urilor, a rochiilor lungi de seara, a diademelor si a manusilor lungi din satin. Ei bine, astfel de aparitii vor fi intotdeauna completate cu succes de o pereche de pantofi de ocazie cu cele mai elegante aplicatii. Astfel, pentru tinutele elegante de gala, pantofii vor fi intotdeauna cea mai inspirata alegere. 

Sursa foto: Garkony

Tinuta eleganta pentru eveniment Black Tie 

Mai putin formal decat dress code-ul White Tie, codul vestimentar Black Tie impune, de asemenea, un anumit nivel de eleganta si rafinament. Desigur, acest tip de eveniment este mult mai permisiv in ceea ce priveste alegerea modelelor de incaltaminte, astfel ca poti alege atat o pereche de pantofi stiletto in nuante elegante, cat si o pereche eleganta de sandale de dama cu toc. Astfel, o pereche de sandale sau pantofi de seara intr-un model rafinat poate reprezenta, fiecare, o alegere ideala pentru o tinuta eleganta in stil Black Tie. 

Sursa foto: Garkony

Tinuta eleganta pentru nunta 

Daca esti in cautarea unor incaltari care sa completeze cu succes o tinuta eleganta pentru nunta si nu stii daca sa alegi sandale sau pantofi la rochia ta de seara, afla ca atat o pereche de sandale finute, cat si o pereche eleganta de pantofi pot ajuta la construirea unui look elegant si plin de feminitate. Tot ce mai trebuie sa stii sunt cateva trucuri pentru a evita durerile provocate de pantofii cu toc si vei putea dansa pe ringul de dans intreaga seara, fara a stirbi cu nimic eleganta tinutei.  

Sursa foto: Garkony

Tinuta eleganta pentru petrecere cocktail 

Regulile unei tinute elegante pentru o petrecere cocktail sunt extrem de maleabile, indiferent ca esti in cautarea unor sandale sau pantofi care sa se asorteze ideal cu o rochie de seara, o fusta midi vaporoasa sau o salopeta eleganta. Si in acest caz, totul tine de preferinte. O pereche de pantofi de dama cu toc pot fi alegerea perfecta pentru acea little black dress pe care abia asteptai sa o porti, in timp ce o pereche de sandale cu toc subtire pot reprezenta aditia ideala la o rochie de seara maxi, cu imprimeuri. Afla ce pantofi se poarta in 2023 si opteaza pentru sandale sau pantofi in consecinta! 

Sursa foto: Garkony

Ce sandale sau pantofi sa nu porti intr-o tinuta eleganta? 

Exista si cateva modele de incaltari de dama care ar trebui evitate atunci cand doresti sa compui o tinuta eleganta, cu atat mai mult in cazul unei tinute de seara. Iata ce sandale sau pantofi sa nu porti intr-o tinuta eleganta: 

  • Sandale sau pantofi cu talpa ortopedica - pe cat sunt de confortabile, pe atat sunt lipsite de stil si eleganta, mai ales in asociere cu o rochie de seara. 

  • Balerini sau alte modele de pantofi cu talpa joasa - in cazul in care nu esti obisnuita cu tocurile si simti nevoia sa-ti schimbi incaltarile, poti alege sa inlocuiesti clasicele sandale sau pantofi cu toc cu o pereche de incaltari cu toc mai mic, demna de o tinuta eleganta. 

In concluzie, poti obtine o tinuta eleganta de succes atat cu ajutorul sandalelor, cat si al pantofilor de dama. Este indicat, insa, sa tii cont de ocazie si sa alegi sandale sau pantofi care sa respecte regulile impuse de dress code-ul evenimentului la care participi. Indiferent de alegere, magazinul online Garkony te asteapta cu cele mai deosebite modele de sandale si pantofi de dama, menite sa adauge un plus de eleganta si stil tinutelor tale! 

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos