10 sfaturi de urmat atunci cand alegi incaltamintea de iarna

Nici nu au aparut bine primii fulgi de nea si deja toata lumea se gandeste la termometrele care indica temperaturi sub zero grade si la garderoba de iarna, cu cele mai calduroase haine si cele mai confortabile perechi de incaltaminte. La fel cum geaca, haina din blana, manusile, caciula si fularul vor fi aliatii tai de incredere in lupta cu gerul napraznic, nici incaltamintea de iarna nu ar trebui sa lipseasca din garderoba de sezon. 

 

Fiind in contact permanent cu solul inghetat sau inzapezit, incaltamintea de iarna trebuie sa asigure picioarelor tale protectie si confort la cel mai inalt nivel. Prin urmare, este necesar sa investesti in modele de incaltaminte de iarna de calitate, care sa te poarte cu stil prin zilele geroase. Insa, cum alegi incaltamintea de iarna, in asa fel incat sa corespunda criteriilor tale de stil si de confort? Ai ajuns la fix aici, caci in articolul urmator iti vom oferi o multime de sfaturi si recomandari cu privire la alegerea incaltamintei de iarna! 

Cum trebuie sa fie incaltamintea de iarna? 

Un top al calitatilor de baza pentru incaltamintea de iarna include cel putin trei caracteristici importante: aceasta trebuie sa fie calduroasa, impermeabila si confortabila. Desigur, fashionistele ar putea spune ca in topul acestor caracteristici se regaseste si designul modelelor de incaltaminte. Si sincer, nu le putem invinui, caci aspectul incaltamintei de iarna poate influenta intr-o mare masura tinutele pe care le abordam. Am vorbit intr-un articol anterior si despre cum alegem pantofii perfecti, daca ai nevoie de o doza de inspiratie la cumparaturi. 

Chiar daca in trecut, cizmele de zapada, de pilda, nu aveau un design impresionant, acestea indeplineau cu succes functia de baza - aceea de a oferi izolatie si confort termic ridicat. In prezen, insa, dezvoltarea tehnologiilor au dus la crearea unei oferte de incaltaminte de iarna care imbina ideal functia termina cu aspectul stilat. Gama de incaltaminte de iarna pe care o vei gasi in magazinul Garkony reprezinta combinatia perfecta dintre functionalitate si trendurile moderne in materie de incaltaminte. Cu alte cuvinte, modelele de incaltaminte sunt calduroase, confortabile si trendy, toate intr-una! 

Cum alegi incaltamintea de iarna: sfaturi de urmat 

Nu trebuie sa asteptam ca iarna sa-si intre complet in drepturi inainte de a da un refresh garderobei de sezon. De indata temperaturile vor cobori suficient de mult incat sa ne inghete nasul, iar zapada ne va bucura cu prezenta ei, in straturi mari sau mici. Asadar, daca pana de curand mai pacaleam vremea de afara cu o pereche de pantofi sport sau pantofi casual stil Loafers, acum a venit momentul sa trecem la incaltamintea de iarna, adaptata sezonului friguros. 

 

Cu toatele ne dorim ca incaltamintea sa fie stilata si in trenduri, iar culoarea si designul sunt, de departe, primele aspecte de care tinem cont atunci cand facem astfel de achizitii. Insa pentru ca vorbim despre sezonul rece, este necesar sa avem in vedere si alte detalii extrem de importante. Iata cum alegi incaltamintea de iarna, pentru maximul de stil si de confort! 

1.Ia in considerare materialul incaltamintei

Unul dintre primele aspecte pe care trebuie să le iei in considerare atunci cand alegi incaltamintea de iarna este materialul din care incaltarile sunt confectionate. Pentru a te putea bucura de un confort termic optim, este indicat sa optezi pentru incaltari captusite bine in interior. In ceea ce priveste exteriorul, unul dintre cele mai bune materiale pentru incaltamintea de iarna este pielea. 

 

Asadar, o pereche de ghete de dama din piele naturala, cu interior captusit, poate fi o alegere excelenta in sezonul rece. Deja ti-am vorbit despre incaltamintea din piele si beneficiile sale, iar calitatea materialului reprezinta un real avantaj.  

2. Acorda atentie gradului de confort pe care-l ofera

Pentru ca incaltamintea de iarna este purtata pentru o perioada destul de lunga de timp, este esential ca aceasta sa-ti ofere confortul de care ai nevoie. Mai exact, cea mai buna incaltaminte pentru iarna trebuie sa aiba talpa interioara captusita si sa fie conceputa in asa fel incat sa ofere suport gleznei si sa asigure flexibilitatea in miscare. 

 

De asemenea, trebuie sa acorzi atentie si sistemului de inchidere, care ar trebui sa permita o fixare corespunzatoare a piciorului in incaltari. O pereche de ciocate de dama din piele, cu interior captusit, poate fi cea mai inspirata si stilata alegere pentru tinutele de iarna.  

3. Asigura-te ca incaltamintea ofera respirabilitate piciorului

Un alt criteriu pe care sa-l iei in consierare daca vrei sa alegi cei mai buni pantofi pentru iarna este respirabilitatea pe care acestia o ofera piciorului. Aparitia transpiratei este unul dintre cele mai neplacute aspecte atunci cand vorbim despre incaltaminte, asa ca te sfatuim sa optezi pentru incaltari prevazute cu o tehnologie speciala, care lasa pielea sa respire si care impiedica aparitia bacteriilor si a mirosului neplacut in incaltaminte. 

Acest aspect ne duce din nou cu gandul la piele, un material care defineste incaltamintea de calitate, cu proprietati antibacteriene, care previne mirosurile neplacute ale pantofilor si infectiile fungice. 

4. Opteaza pentru incaltaminte impermeabila de dama

Rezistenta la apa este un criteriu important in functie de care sa-ti alegi incaltamintea in sezonul rece. Iarna este un anotimp capricios si, pentru ca vorbim despre precipitatii precum lapovita si ninsoare, este important sa-ti indrepti atentia spre cele mai bune ghete impermeabile de sezon. Astfel, cele mai bune ghete de iarna sunt cele a caror limba este perfect atasata de acestea si al caror sistem de inchidere este foarte bun, pentru a nu permite zapezii sa patrunda in interior.

5. Alege incaltaminte cu talpa antiaderenta

Fie ca vorbim despre polei, fie despre zapada, probabilitatea de a aluneca in timpul iernii este destul de mare. Asadar, pentru a te bucura din plin de acest anotimp, te sfatuim sa optezi pentru incaltari de iarna cu talpa antiaderenta, prevazuta cu rizuri speciale ce asigura aderenta pe astfel de suprafete. 

6. Alege incaltamintea de iarna in functie de activitati

Un rol important in alegerea incaltamintei de iarna il joaca si activitatile pentru care vei folosi aceste incaltari. De pilda, daca vorbim despre o iesire in oras alaturi de cele mai bune prietene, o pereche de cizme lungi din piele pot fi cea mai buna alegere pentru completarea tinutei. In schimb, daca pornesti intr-o drumetie la munte, cu siguranta vei avea nevoie de o pereche de bocanci cu talpa groasa, meniti sa sustina activitatile montane. 

7. Tine cont de inaltimea incaltamintei de iarna

Inaltimea incaltamintei de iarna face referire la grosimea talpii. Prin urmare, talpa incaltamintei de iarna trebuie sa fie una groasa, care sa nu permita patrunderea frigului. Prin urmare, o pereche de botine cu toc gros si platforma poate fi o alegere inspirata in zilele geroase de iarna. 

8. Nu ignora importanta branturilor si a captuselii incaltarilor

In special in sezonul rece, branturile si captuseala sunt esentiale pentru confortul si sanatatea picioarelor tale. Orienteaza-te spre incaltari cu branturi in forma anatomica, care sa-ti sustna piciorul in punctele adecvate de sprijin. Captuseala este recomandat sa fie cat mai neteda, fara cusaturi care sa incomodeze. Daca optezi pentru modele de incaltaminte cu captuseala imblanita, te sfatuim sa alegi blana naturala. 

9. Alege masura potrivita la incaltamintea de iarna

Aceasta regula se aplica in general la alegerea incaltamintei, cu atat mai mult in cazul ghetelor si bocancilor de iarna. Trebuie sa fii atenta ca piciorul sa nu stea strans in incaltaminte. In lipsa mobilitatii, picioarele pot ingheta mai usor, asa ca iti recomandam sa alegi masura potrivita si sa eviti incaltarile prea fixe pe picior. 

10. Investeste in incaltaminte de iarna cu design modern

Nu in ultimul rand, atunci cand alegi incaltaminte de iarna, asigura-te ca aceasta are un design modern, trendy si ca va completa cu succes outfiturile de iarna pe care alegi sa le porti. Exista o multime de tipuri de incaltaminte de iarna pentru femei, ideale pentru a accesoriza cele mai diverse stiluri vestimentare abordate. Fie ca vrei sa porti cizme de iarna pentru tinute elegante, bocanci de iarna pentru tinutele casual sau adidasi de iarna pentru tinute sport, alege modele in ton cu tendintele. 

Acum ai la dispozitie toate sugestiile pentru alegerea celor mai bune perechi de incaltaminte de iarna, asa ca ne asteptam sa faci cele mai inspirate alegeri atunci cand doresti sa-ti completezi garderoba de sezon! 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos