Cum alegem pantofii perfecți

Dacă plimbările lungi îți provoacă dureri sau pantofii tăi te rănesc, poate că problema nu ești tu, ci pantofii tăi. Iată câteva sfaturi cu privire la modul în care ar trebui să ne alegem pantofii perfecți pentru a merge fără a simți vreo durere.

Plimbarea este una dintre cele mai comune activități pentru oameni. Este, de asemenea, o opțiune extrem de recomandată pentru exerciții, deoarece permite întărirea mușchilor picioarelor fără supraîncărcarea oaselor sau producerea durerilor musculare.

Cu toate acestea, pentru a evita disconfortul, este necesar să găsim pantofii potriviți de mers pe jos, care să fie confortabili. Pe lângă faptul că este ușoară și oferă o bună absorbție a impactului, încălțămintea trebuie să aibă anumite caracteristici care să o facă potrivită pentru fiecare tip de picior.

Caracteristici utile

Cunoașterea părților de bază ale unui pantof – vârf, talpă intermediară, crestătura de la călcâiul lui Ahile, printre altele – ajută la alegerea între multe stiluri diferite și mărci scoase la vânzare. Este important de știut că nu toată încălțămintea este prevăzută cu elemente de susținere a piciorului sau cu branțuri de gel, deși multe tipuri de pantofi din piele naturală oferă suport și amortizare. De exemplu, un vârf larg împiedică apariția bătăturilor, tălpile cu caneluri sporesc tracțiunea, în timp ce un branț potrivit susține curbura piciorului.

Luarea în considerare a formei

Experții ne amintesc că pantofii trebuie să se adapteze la picioare și nu invers. Trebuie să ținem cont de forma și dimensiunea lor pentru a evita situațiile dureroase. Pantofii prea înguști sau prea largi pot provoca răni și bătături dureroase. În plus, un vârf care nu este suficient de mare – și nu oferă suficient spațiu pentru degete poate fi o cauză a apariției bătăturilor.

Cunoașterea tipul de curbură

Alinierea oaselor, mușchilor, ligamentelor și tendoanelor de la picioare formează curburi laterale (metatarsiale) și longitudinale. În timpul mersului, ele ajută la echilibrarea greutății corporale și joacă un rol important în modul în care piciorul se adaptează la diferite suprafețe. Trebuie să alegem pantofi de damă din piele care se potrivesc tipului de curbură a piciorului.

Neutră. Dacă curbura nu este bine marcată, este indicat să căutăm pantofi office din piele, cu branț tare, formă dreaptă sau semi-curbată și stabilitate moderată pentru partea din spate a piciorului.

Joasă sau plată. Acest lucru contribuie la stresul muscular și generează probleme cu articulațiile la unele persoane, deși nu există o corelație directă. Dacă avem acest tip de curbură, este indicat să alegem încălțăminte cu formă dreaptă și control al mișcării pentru a îmbunătăți stabilitatea.

Mare. De asemenea, provoacă stres asupra articulațiilor și a mușchilor, deoarece picioarele nu absorb bine impactul. Putem folosi branțuri cu gel pentru a compensa lipsa naturală de amortizare. O formă curbată este, de asemenea, utilă în unele cazuri.

Dacă nu suntem sigure de tipul de curbură avut, trebuie să băgăm piciorul în apă, iar apoi să îl putem pe o bucată de carton și să privim urma lăsată pe el. Dacă observăm aproape toată amprenta, probabil avem o curbură mică, dacă se vede puțin, probabil este mare.

Înlocuirea pantofilor uzați

Toți pantofii se uzează în cele din urmă. Și chiar dacă sunt în continuare confortabili, probabil nu oferă suficientă susținere sau absorbție a impactului. Trebuie să ne uităm la starea tălpilor, dacă s-au deteriorat, este timpul să cumpărăm o altă pereche de pantofi eleganți sau pantofi office.

Cumpărarea pantofilor care ni se potrivesc cel mai bine

Cele mi bune modele din lume nu ni se vor potrivi dacă nu mergem bine cu ele. Iată câteva sfaturi pentru a găsi cei mai buni pantofi atunci când intrăm într-un magazin de pantofi:

  1. Este bine să utilizăm același tip de ciorap pe care îl purtăm când ne încălțăm cu pantofii.
  2. Este bine să intrăm într-un magazin unde există diverse opțiuni.
  3. Trebuie să ne măsurăm talpa de fiecare dată când cumpărăm pantofi, deoarece dimensiunea tălpii piciorului se poate schimba odată cu trecerea anilor.
  4. Trebuie să probăm perechea de pantofi care vine bine pe piciorul cel mai mare.
  5. Când probăm un model nou în magazin, trebuie să mișcăm degetele de la picioare. Dacă între degetul de la picior și vârful pantofului nu rămâne cel puțin 1 cm și jumătate, este bine să încercăm un număr mai mare.
  6. Trebuie să verificăm lățimea. Dintr-o parte într-alta trebuie să stea fix, dar să nu ne strângă. Femeile cu piciorul lat pot alege pantofi stil bărbătesc, fiindcă sunt creați cu spațiu mai mare la călcâie.
  7. Înainte de a-i cumpăra, este indicat să mergem cu ei prin magazin. Ar trebui să fie confortabili imediat și călcâiul să se potrivească în mod corect, fără a aluneca.
  8. Dacă îi cumpărăm dintr-un magazin online, este bine să măsurăm talpa piciorului și să comparăm dimensiunile noastre cu cele din magazin, pentru a vedea dacă corespund.

În general, dacă achiziționăm pantofi din piele naturală precum sunt cei confecționați de brandul Garkony, cu siguranță nu vom avea probleme în alegerea pantofilor perfecți. Datorită modului în care sunt lucrați și a materialelor de cea mai bună calitate care sunt folosite la confecționarea lor, ne vor veni mănușă, de fiecare dată.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos