De ce adoram gentile

Daca Mos Craciun ar fi fost femeie, in loc de sac si-ar fi ales o geanta comoda si incapatoare pentru a-si indesa in ea toate jucariile pe care si-a propus sa le distribuie copiilor cuminti.

Dar Mos Craciun este barbat, astfel incat nu cunoaste argumentele solide pentru care femeile adora gentile.

Daca il intalniti cumva prin calatoriile voastre, spuneti-i va rog din partea mea, ca nu stie ce pierde.

Geanta e emblematica pentru cochetaria feminina: o femeie fara geanta e ca o floare care si-a pierdut o petala. Acest accesoriu deosebit de util pentru sexul frumos a devenit pe masura trecerii timpului, o veritabila carte de vizita pentru purtatoarea sa.

Modelul, materialul din care este confectionata si nu in ultimul rand detaliile ce tin de design, dau un plus de farmec posesoarei, atunci cand aceasta alege cu iscusinta geanta potrivita tinutei pe care o abordeaza.

Geanta este cea mai buna prietena a noastra: ascunde secrete numai de noi stiute si e gata sa accepte orice ne trece prin cap sa-i varam in buzunare, de la cheile casei si pana la articole din cele mai intime, pe care ochii indiscreti nu trebuie sa le zareasca.

In plus, orice geanta are o poveste – cand am cumparat-o, ceva anume ne-a indemnat sa punem ochii pe ea de la bun inceput, ca si cum ar fi declansat un foc de artificii pe firmamentul mintii nostre, indemnandu-ne sa o luam neaparat acasa.

Cu timpul, geanta parca devine un soi de prelungire a propriului brat, astfel incat pur si simplu nu mai putem trai fara ea – de cate ori nu ati auzit suspinul acela inconfundabil, scapat printre buzele tremurande ale unei femei disperate: „Of, Doamne! Unde mi-am pus geanta?”.

Geanta este de altfel si o buna prietena a barbatului, chiar daca el se preface ca nu stie inca: „imi tii si mie telefonul la tine in geanta, iubi?”. In situatii speciale, barbatul isi aminteste totusi de acest mic detaliu, astfel incat nu se da in laturi sa ne cumpere o geanta sic, pentru a aplana anumite conflicte gata sa dea peste cap echilibrul cuplului.

Geanta stie foarte multe lucruri, de aceea creatorii sai au avut intelepciunea sa nu o inzestreze cu grai, altminteri ar putea dezvalui o serie de detalii de-a dreptul stanjenitoare, cum ar fi de pilda numere de telefoane pe care n-ar trebui sa le avem.

Desi nu are muschi, geanta este extrem de puternica: ori de cate ori un barbat se incumeta sa ne-o tina pentru cateva clipe, cat ne incheiem la siret, urmeaza acea remarca vaicaroasa: „da’ ce-ai pus scumpo in ea, caramizi?

Si ca sa revenim la Mos Craciun, daca tot va asezati la taifas cu el, transiteti-i va rog si ca mai e ceva vreme pana pe 25 decembrie, asa ca are timp sa puna in sac si pentru mine, o geanta adorabila de la Garkony, cu aspect de rucsacel, in care sa-mi pot duce toate cele de trebuinta la servici, acasa, la petreceri, la sala, in parc, la shopping, la scoala, la restaurant, la dentist, la coafor, la piata, la bazin si la pedichiurista…

Nu vi se pare corect?

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos