Ce pantofi se poarta in 2023: Tendinte in incaltaminte

Dacă urmărești cu atenție creațiile prezentate pe podium de către marii designeri și îți place să fii mereu în pas cu moda, probabil te întrebi cu ce îți poți îmbogăți garderoba în 2023. Pentru ca outfiturile tale să fie cât mai bine accesorizate în acest an, ți-am pregătit câteva idei de încălțăminte care sunt în tendințe. Iată principalele tipuri de pantofi cu care poți atrage privirile în următoarea perioadă.

 Cizme peste genunchi cu toc subtire.

Designerii de top se focusea în 2023 pe cizmele cât mai lungi, peste genunchi, cu tocuri de tip stiletto sau cu înălțimi ceva mai reduse, însă foarte subțiri. Se poartă și tocurile de tip kitten cu o siluetă sculptată, sub formă de clepsidră.

 

Nu ai cum să dai greș cu niște cizme peste genunchi din piele, în tonuri clasice de negru. Optează pentru texturi catifelate, precum pielea întoarsă, cizme cu șireturi pe toată lungimea sau încălțăminte cu feronerie argintie.

Alege cizmele peste genunchi pentru accesorizarea ținutelor cu fuste plisate sau rochii mini, iar dacă îți dorești ceva mai mult confort, combină niște cizme skinny cu toc kitten cu o pereche de blugi în culori închise.

Încălțăminte cu platformă sau toc lat, supradimensionat

Încălțămintea cu tente futuristice și tocuri late este extrem de populară în acest an. Se poartă sandalele cu platformă sau tocuri supradimensionate și nuanțele captivante de argintiu metalizat. Desigur, poți opta și pentru alte nuanțe metalizate, precum tonurile de auriu, cupru sau bronz.

Când vine vorba de crearea unor ținute cu aceste piese de încălțăminte, ghidează-te după o regulă simplă: alege haine în culori reci pentru pantofii argintii și îndreaptă-te către nuanțele calde dacă pantofii sunt colorați în tonuri metalizate de auriu sau cupru.

Încălțămintea metalizată sau decorată cu elemente sclipitoare poate deveni cu ușurință o piesă de tip statement, așa că este recomandat că restul ținutei să includă elemente cu linii cât mai simple și subtile. Sandalele în tonuri metalice cu platformă sau toc gros sunt accesoriul ideal atât pentru ținutele de zi cât și pentru cele de seară. Le poți combina la fel de bine cu blugi dar și cu fuste sau rochii de lungime midi.

Tocurile curbate, evazate sau statement

În 2023, silueta și forma tocului sunt în centrul atenției. Deși tocurile drepte sunt în continuare piese de bază în garderoba oricărei femei, anul acesta, accentul cade pe tocurile ușor curbate, cu o bază mai lată și centrul subțire, bine definit.

Indiferent de înălțimea tocului pe care o preferi, încearcă să încorporezi această siluetă în ținutele tale, dacă vrei să porți un look în tendințe. Poți accesoriza niște pantofi cu toc din piele  cu rochii până la genunchi sau fuste de tip creion și vei obține ținute extrem de elegante și feminine.

Dacă preferi un stil smart casual, alege niște pantofi cu un toc mediu și poartă-i cu perechea ta favorită de blugi. Fie că îi preferi pe cei skinny sau boyfriend, tocurile curbate sau clepsidra vor da o notă elegantă outfitului tău.

Pantofii casual și sport

Confortul și calitatea sunt la modă și în 2023. De aceea, pantofii casual de damă din piele nu au cum să lipsească nici de această dată dintr-o garderobă completă. Se poartă atât încălțămintea casual cu talpă plată cât și modelele cu platformă sau cu o talpă ușor supradimensionată.

De asemenea, este bine să păstrezi în colecția ta pantofii sport și chiar să mai adaugi câteva modele, deoarece tendințele de pe podium înclină destul de mult către încălțămintea funcțională, precum adidașii.

Pantofii comozi sunt o piesă centrală din tendințele acestui an, iar designerii de top au creat o varietate largă de combinații cu fuste mini, șosete de tip statement, dar și piese ceva mai elegante, precum veste și sacouri, outfituri după care te poți ghida și tu.

Pantofii cu baretă, în stil Mary Jane

Anul acesta, revin în forță pe podiumuri și în tendințe pantofii în stil Mary Jane. Silueta celebră cu vârful rotunjit, toc mic și pătrățos și o baretă în partea superioară apare în 2023 sub diverse reinterpretări ale designerilor renumiți.

Vei putea găsi siluete ușor atipice, precum pantofi Mary Jane cu vârful pătrat sau ascuțit, cu barete de diverse forme sau cu catarame late, ce ies ușor în evidență. Pentru a crea ținute confortabile, dar stilate și elegante, alege o pereche de încălțăminte de damă din piele naturală în acest stil feminin și încântător.

O vei putea purta atât cu pantaloni eleganți, din stofă, cât și cu rochii midi. Pentru a crea o ținută ce stârnește interesul, combină acești pantofi cu o pereche de șosete până la gleznă, din plasă sau decorată cu dantelă.

Fie că iubești ținutele pline de grație și eleganță sau îți place să ieși în evidență cu outfituri parcă desprinse de pe podium, cu siguranță vei rămâne în tendințe dacă optezi pentru aceste stiluri de încălțăminte. Ține cont de recomandările noastre pentru a crea look-uri echilibrate și atractive în 2023!

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos